Tradicionalno hodočašće proizvođača šećerne repe

Sladorana i Viro organizirali tradicionalno hodočašće proizvođača šećerne repe u Međugorje

Dvije šećerane iz grupe Viro – Sladorana Županja i Viro tvornica šećera Virovitica, organizirali su za svoje proizvođače četverodnevno tradicionalno hodočašće u Međugorje.
Osim jednodnevnog obilaska poznatog svetišta, po dugogodišnjem običaju ovaj put je iskorišten i za još dva cilja – edukaciju, zbližavanje kooperanata kroz izmjenu vlastitih iskustva u tehnologiji proizvodnje šećerne repe te rekreacijski dio.

U edukacijskom dijelu,teme su bile aktualno stanje u proizvodnji ove kulture, i planovi za budućnost koje je prezentirao direktor za organizaciju proizvodnje mr.sc. Ivo Rešić. Poseban dio je bila prezentacija mogućnost osiguranja šećerne repe od svih elementarnih nepogoda uključujući sušu, a koji su priredili djelatnici Triglav osiguranja.
Zbližavanje, razmjena iskustava i opuštanje od svakodnevnih zahtjevnih poslova, priređeno je u ugodnim ambijentima nacionalnog parka Krka i turističkom obilasku Sarajeva.
Jedan od sudionika putovanja, Andrija Brčić iz Vrbanje, izrazio je svoje zadovoljstvo:
– Ovo mi je drugo hodočašće, i mogu reći da je bilo izvrsno organizirano, i da je u potpunosti ispunilo svrhu. U vrijeme kada smo svi u nekoj gužvi i poslovima, veliko je zadovoljstvo iskoristiti par dana da u opuštenoj atmosferi, bez pritiska i s izuzetno ugodnim društvom, kroz šalu, i u dobrom duhu, obnovimo baterije za daljnji nastavak sezone.

1,166 total views, 1 views today