Kompanije

Sladorana d.o.o.

sladorana.fwZbog reforme EU tržišta šećera, koje osjeća i hrvatsko tržište, zadaća je Sladorane i u proizvodnom dijelu zajedno sa proizvođačima šećerne repe bitno smanjiti troškove, a istodobno povećati kvalitetu radi konkurentnosti na EU tržištu šećera. U okviru aktivnosti razvoja i restrukturiranja Društva, te unapređivanja ukupnih odnosa, prema načelima slobodnog tržišta, te poslovnoj orijentaciji prema kupcu uveden je u Sladorani d.d. „Sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2000“. ISO certifikat Sladorana posjeduje od svibnja 2006. godine i prva je hrvatska šećerana sa ISO certifikatom. Sladorana ispunjava uvjete higijenskog paketa obuhvaćenog Zakonom o hrani te posjeduje HACCP certifikat. Izuzev navedenog Sladorana posjeduje Kosher i  Halal certifikate.

Viro Tvornica šećera d.d.

viro2.fwViro tvornica šećera jedan je od najvećih izvoznika i najprofitabilnija tvrtka u prehrambenoj industriji. Od privatizacije 2002. godine šećerana ostvaruje kontinuirani rast poslovanja i dobiti, a prošla je godina bila rekordna po prinosima, proizvodnji i financijskim rezultatima.
U proteklih 10 godina uloženo je više od 400 milijuna kuna u novu opremu te je Viro postao najmodernija tvornica šećera u Hrvatskoj. Posljednja ulaganja u novu tehnologiju osigurala su nam još veću konkurentnost na tržištima.

2,713 total views, 1 views today